Výpověď v práci

"Pracuji pět let v soukromé firmě, která se zabývá pojištěním. Moje práce obnáší časté služební cesty a prezentace u obchodních partnerů. Nedávno se mi stalo, že mi někdo naboural počítač a změnil mi úplně všechna data. Nedostanu se tak na svoje e-maily ani sociální sítě. Tato situace je pro mě velice nepříjemná, protože v nich mám spousty kontaktů a dalších věcí.

Zatím se mi nepodařilo získat hesla zpět, už si nepamatuji, co jsem zadávala při registraci, kdo si to má po letech pamatovat. Před víkendem se mi stalo, že někdo z mého e-mailu zaslal mojí šéfové písemnou výpověď. Ta to zřejmě brala vážně, protože když jsem přišla do práce, tak se vyčítavě ptala, co tu ještě pohledávám a že si myslela, že jsem jiná a že se ve mně zklamala. Snažila jsem se jí vysvětlit, že já jsem nic nepsala, ale moc mi nevěřila. Trvala jsem na tom, aby mi moji výpověď ukázala. Zjistila jsem, že je zaslána z mého e-mailu! S mojí šéfovou jsem to v práci urovnala a doufala, že to je jediná nepříjemnost.

Doma jsem ale měla další problém. Můj přítel pravděpodobně dostal taky nějakou zprávu, byl celý nesvůj a moc nemluvil. Vypáčila jsem z něj, že dostal „můj“ mail o tom, že se intimně scházím se sousedem, bylo tam dokonce napsáno celé jeho jméno a popis toho, co jsem s ním údajně dělala. Jak by hacker mohl znát jméno souseda?

Brzy mi začali volat moje známé, že jsem je údajně urážela na Facebooku. Přihlásila jsem se na partnerův účet a zjistila, že někdo kompletně změnil můj profil a nahrál tam lechtivé fotky a výzvy, že jsem k mání. Napsala jsem tedy na profil výzvu, ať tohoto jednání zanechá a hesla mi vrátí zpět. Přišla krátká zpráva ve stylu "teď si to vyžereš, mrcho, ještě jsem neskončila“. Opravdu nevím, co jsme komu udělala, že se mi takto mstí a nevím, jak to řešit."