Obrácená kyberšikana

"Dobrý den! Byla bych velice ráda, kdybyste zablokovali uživatele vesely.matysek a jidriska5, kteří mě po vstupu do vaší služby nezdraví i když jsme si to napsali do pravidel komunity. Po opakovaném sdělení, aby tak činili, se mi vysmáli a já, věkem téměř jejich matka nebudu toto jednání tolerovat. Takoví lidé dělají vaší službě akorát ostudu. Bezodkladně je zablokujte a upozorněte je, že jsme slušná komunita a toto jednání nebudeme trpět!!! Taky bych velmi ocenila, kdyby správce této komunity byl informován, že se ve skupině nacházejí lidé, kteří nemají pozitivní komentáře k obrázkům a receptům, které si tu vyměňujeme. Když se jim u nás nelíbí, ať jdou jinam! Zatím jsem trpělivá a doufám, že mou stížnost kladně vyřídíte, jinak se budu muset obrátit na vašeho nadřízeného."

- - -

"Dobrý den!!! Chtěla bych se informovat o řešení situace, kterou jsem vám popsala před hodinou. Byla bych opravdu velice ráda, kdyby moji stížnost někdo řešil. Nebo jste tam snad všichni natvrdlí? Kolikrát musím napsat e-mail, aby ho někdo řešil? Můžete mi laskavě zaslat e-mail na ředitele vaší služby? Nerada bych za vámi jela osobně, to by vás stálo draho!"

- - -

"To si opravdu děláte *****, že mi není nikdo schopný odpovědět na moje e-maily a jednoduchý, slušný dotaz? Koukám, že jsou vám vaši zákazníci úplně u *píp*a chcete, abych se obrátila na inspekci pro ochranu spotřebitele, nebo mám snad zavolat do televize, aby o vás natočili reportáž? Takovéto jednání jsem nezažila zatím nikde a věřte, že své blízké budu informovat o tom, co jste za službu!"

"Takže milá dámo nebo pane (nebudu psát vážení, protože to fakt nejste), hnuli jste mi žlučí a nenechám se šikanovat nějakými dětmi na internetu. Kam se poděla slušnost? To ji budete záměrně přehlížet nebo ji snad podporovat? Buď okamžitě zablokujete matýska a jindrišku5 nebo si za vámi dojdu osobně a dostanete pár facek!!!"

- - -

"Milá operátorko Věro, děkuji za vaši velice stručnou, strojovou zprávu, ale opravdu si myslíte, že jsem tak blbá a budu se řídit vašich rad? Jak si dovolujete vůbec nepřemýšlet nad tím, že by tito lidé neměli být blokováni? Kdo vás vychoval? Jste snad nějaká učenka, která se vydala za štěstím do Prahy a dělá kariéru na telefonu? Kolikrát jste musela roztáhnout nohy, abyste mohla s vaší neschopností držet telefon? Taková nicka mi nebude říkat, abych se uklidnila! To si pište, že o vašem neochotném jednání budu okamžitě informovat vaše vedení."

- - -

"Takže ty ***** ubohá, mi budeš psát, abych se zklidnila? Co si o sobě myslíš, ty špíno. To si piš, že zařídím, abys o to svoje *píp*místo přišla."

 - - -

Výše popsaný příběh není vymyšlený, jen lehce zkrácený. Zkrácený do takové míry, že neobsahuje několik desítek e-mailů a telefonátů, kterými tato paní terorizovala technickou podporu služby. Po písemném upozornění, že její stížnosti nebudou vyřizovány, se uchylovala k aktivitám, které měli charakter stalkingu a nebezpečného vyhrožování. Do hlavy některým lidem nevidíme, mnohdy je může podráždit běžná situace nebo odpověď, která nemusí být taková, kterou očekávali. Lidé, kteří komunikují jménem firmy, se s tímto jednáním potýkají neustále a mnohdy je ze strany provozovatelů služby kladen důraz na to, aby zákazník odcházel spokojený. To ale neznamená, že musí trpět urážející jednání nebo výhrůžky.